Geen categorie

13 september 2014

De opening in Galerie Groendal, Zierikzee

Impressies van de opening

15 november 2013

Afsluiting Expositie op 24 november 14-17 u.

P1000264 Van harte welkom bij de afsluiting van de expositie op zondag 24 november van 2 tot 5 in ‘De Fruitvis’ te Rotterdam

Zondag de 24ste is de laatste kans om m’n werk in De Fruitvis te zien. Feestelijk met theater, appeltaart, en een borrel aan ’t eind. Laat weten of je komt of loop gewoon binnen. De opening was ook een feest, niet in t minst door de prachtige bijdragen van Marie Anne, Edita, en Olivier & Marie José, kijk maar naar de clip van Reint. De expositie heeft veel enthousiaste reacties teweeg gebracht. Vanuit de gevestigde kunstwereld heb ik serieuze aandacht gekregen en er zijn contacten gelegd voor nieuwe exposities. Én, ik heb verkocht; twee van de beelden, ’n schilderij, tekeningen , en er zijn opties, op ‘Het gouden schilderij’ en ander werk. En voor m’n leven na de expositie ; ik heb weer hout! Naast Heemtuin Schoonoord was een wilg door de storm geveld. ‘De mannen’ hebben twee mooie stukken voor me afgezaagd en apart gelegd. Opgehaald met Joop en nu staan die te drogen in de kelder. Ik kan weer verder! Exposeren is leuk. Maar ik kijk er naar uit om weer te gaan hakken, beitelen en schilderen!

Programma:
14.00    Cies Meinders speelt “Missa Caecilia”
Missa Caecilia gaat over een appel, over voeten, over het lijf, over kennis van goed en kwaad. Het gaat over paters, priesters en prelaten, over de hele cleruszooi. Het gaat over de erfzondigheid van het menschenkind,over schuld en boete en de poging tot bevrijding daarvan. Caecilia zingt een loflied, een klaaglied en een danklied. Ze houdt een preek, danst een gedicht en zingt een droom. Caecilia verbaast, inspireert, bezielt en vermaakt. Haar ‘fool’ zal u verrassen. Moniek Meinders werkte samen met Cies aan de in de voorstelling gebruikte attributen.

Toegangsprijs is € 10,-
Reserveren voor zondagmiddag 24 november 14 uur  (voor bezoekers van de voorstelling is de zaal vanaf 13.00 uur geopend en is er na de voorstelling gelegenheid tot een nabespreking met Cies.)
Videoclip van de voorstelling.

15.00    Taart met koffie of thee

15.30    Voor kinderen … geheime speur- en teken- tocht 
Kijken naar schilderijen, tekeningen en beelden. Geheimen opsporen.
Je eigen geheim vastleggen op papier en mee naar huis nemen.

16.30    Borrel en officiële afsluiting van de expositie.

23 september 2013

Nog dertien dagen te gaan … een video update

Schermafbeelding 2013-09-23 om 13.32.47

Nou nou en een actuele video van Reint met het laatste nieuws uit mijn atelier:

19 augustus 2013

Voordekunst actie van start!

Mijn crowdfunding actie bij voordekunst startte afgelopen woensdag en nu al zijn er 15 mensen die met elkaar al meer dan € 1000 hebben toegezegd. Hartverwarmend! Vanmorgen bij De Fruitvis geweest, en met Martin van Rijn het concept programma besproken: het gaat écht leuk worden! Zodra alles definitief is, hoor je meer van me. Zet maar vast in je agenda ‘Opening Moniek Meinders in De Fruitvis, Rotterdam, vrijdag 25 oktober 17.00 uur.’  Bekijk project pagina op de voor de kunst website!

11 juni 2013

Vrije tekeningen